Maintenance release 2017.10 - BETA1

release

(Ron Brickle) #23

the flickering has stopped just the nvidia install not working

rumpy@ron-pc ~]$ inxi -F
Resuming in non X mode: glxinfo not found. For package install advice run: inxi --recommends
System:    Host: ron-pc Kernel: 4.12.4-1-CHAKRA x86_64 bits: 64
           Desktop: KDE Plasma 5.10.5 Distro: Chakra
Machine:   Device: desktop Mobo: ASRock model: Z270 Taichi serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: P2.10 date: 05/09/2017
Battery    hidpp__0: charge: N/A condition: NA/NA Wh
           hidpp__1: charge: N/A condition: NA/NA Wh
CPU:       Quad core Intel Core i7-7700K (-HT-MCP-) cache: 8192 KB
           clock speeds: max: 4500 MHz 1: 800 MHz 2: 2056 MHz 3: 800 MHz 4: 4448 MHz
           5: 799 MHz 6: 1180 MHz 7: 2990 MHz 8: 800 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GP106 [GeForce GTX 1060]
           Display Server: N/A drivers: nouveau (unloaded: modesetting,vesa)
           tty size: 88x29
Audio:     Card-1 NVIDIA Device 10f1 driver: snd_hda_intel
           Card-2 C-Media CMI8788 [Oxygen HD Audio] driver: snd_virtuoso
           Card-3 Logitech Webcam Pro 9000 driver: USB Audio
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.12.4-1-CHAKRA
Network:   Card-1: Intel Ethernet Connection (2) I219-V driver: e1000e
           IF: enp0s31f6 state: down mac: 70:85:c2:3b:59:af
           Card-2: Intel Wireless 3160 driver: iwlwifi
           IF: wlp7s0 state: up mac: f4:06:69:ee:5b:dd
           Card-3: Intel I211 Gigabit Network Connection driver: igb
           IF: enp8s0 state: down mac: 70:85:c2:3b:5a:13
Drives:    HDD Total Size: 1220.3GB (0.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SA400S3 size: 240.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: Samsung_SSD_840 size: 250.1GB
           ID-3: /dev/sdc model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
           ID-4: /dev/sdd model: INTEL_SSDSC2BW24 size: 240.1GB
           ID-5: /dev/sde model: INTEL_SSDSC2BW24 size: 240.1GB
Partition: ID-1: / size: 50G used: 5.9G (13%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           ID-2: /home size: 179G used: 331M (1%) fs: ext4 dev: /dev/sdb3
           ID-3: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda3
           ID-4: swap-2 size: 0.03GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda4
Sensors:   System Temperatures: cpu: 39.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 194 Uptime: 37 min Memory: 843.8/64394.4MB Init: systemd
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.38 

(Luca Giambonini) #24

you did something to stop it?
and, on a development ISO you can’t install packages that easly, because [testing] is not enabled.
If you want to install something on the live ISO you have to enable [testing].


(Ron Brickle) #26

I am not using live I have installed the beta

ok I enabled testing repo nvidia is now installed
thanks Luca


(tom) #28

can you remember the sequence it was failing?
perhaps with a little intervention it where usable…

sequence:

    show:
        welcome
        locale
        keyboard
        partition
        users
        summary
    exec:
        partition
        mount
        unpackfs
        machineid
        fstab
        locale
        keyboard
        localecfg
        luksbootkeyfile
        luksopenswaphookcfg
        initcpiocfg
        initcpio
        users
        displaymanager
        _usercfg
        _driver_cleanup
        _nonfree_drivers
        _locale_cleanup

- _pre_packages

    _pacmancfg
    packages
    networkcfg
    hwclock
    services
    grubcfg
    bootloader

- _bootldr
- _systemd-boot_entries

    umount
    show:
        finished

(Ron Brickle) #29

so far every thing seems ok with little bit of testing I have done nvidia working well good job crew


(Rémy Epke) #30

I was rather busy, and very tired, and I assumed error on my own part so simply tried again.

I didn’t mean shred, I meant the ‘shred’ option in KDE Partition Manager. Not the hours-taking operation, simply remove and recreate partition.


(Rémy Epke) #31

Do you always ask questions twice?


(Neofytos Kolokotronis) #32

Closing this as no major showstoppers were found and the ISO has been released. Please report any further issues on GitLab.